JONG NEDERLAND,
EEN CLUB VOL SPEL EN AVONTUUR

Jong Nederland is een jeugdclub, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben. Vanaf het vierde tot het zestiende jaar kan iedereen bij Jong Nederland terecht. En omdat iedereen het leuk vindt om met leeftijdgenoten te spelen, zijn de clubs ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen.
Ben je ouder dan 16 jaar ? Ook dan heeft Jong Nederland veel voor jouw in petto. Want de doelstelling van Jong Nederland is kinderen een gevarieerd aanbod doen in spel en ontspanning.
En daarvoor is enthousiaste leiding van harte welkom.

4, 5 EN 6 JARIGEN: DE MINIOREN
De Minioren vragen om een spel dat bij hun leeftijd past, een spel vol beweging en vol variatie, met korte opdrachtjes waarin ze hun fantasie en hun energie kwijt kunnen. Dat kan wanneer ze elkaar regelmatig ontmoeten in de Miniorengroep...
... bij Jong Nederland: speels vrolijk en uitdagend.

7, 8 EN 9 JARIGEN: DE MAXIOREN
De maxioren spelen graag in een groep. Ze zijn van nature actief. Hun wereld is één en al spel, en één en al nieuwsgierigheid. De spelmogelijkheden hiervoor zijn talrijk: sport en spel, er op uit trekken, de wereld ontdekken door middel van opdrachten. Dat doen ze tijdens hun wekelijkse ontmoetingen in de Maxiorengroep...

10, 11 EN 12 JARIGEN: DE JUNIOREN
De Junioren zijn graag actief bezig in teamverband. Zij hebben een kritische kijk in de wereld om hun heen en willen steeds nieuwe dingen ontdekken. Activiteiten die hen aanspreken zijn: themagericht werken, teamsporten, creatief spel en activiteiten gericht op samenwerking.
Dat doen ze wekelijks tijdens de groepsbijeenkomst in hun Juniorengroep...

13, 14 EN 15 JARIGEN: DE SENIOREN
Als Senior wil je graag de 'alledaagse' sleur ontduiken. Gezelligheid en helemaal jezelf kunnen zijn vind je belangrijk. Je hebt veel behoefte aan het samen zijn in een groep, de eenheid en de sfeer. Veel verschillende types, maar toch één groep. Hiervoor kom jeéén of meerdere avonden per week bij elkaar in je eigen Seniorengroep...

VRIJWILLIGER BIJ JONG NEDERLAND
De jeugd, dáár doe je het voor. Duizenden vrijwilligers zijn je reeds voorgegaan en beleven wekelijks veel plezier aan hun hobby. Jong Nederland biedt al die mensen die in de club bezif zijn of er een willen oprichten een schat aan mogelijkheden en begeleiding.
Jong Nederland geeft ook een tijdschrift uit, Iedere vrijwilliger ontvangt dit werk en een nieuwsblad. Het blad draagt de toepasselijke naam 'IDEE'.
Ook is er een kader- en spelmateriaal, speciaal gemaakt voor de leiding van de verschillende leeftijdsgroepen. Brochures, spelmappen, uitgewerkte kampthema's e.d.
Ontdek het zelf, bij Jong Nederland is niets onmogelijk.

JONG NEDERLAND
Speels, vrolijk en uitdagend ! Voor bijna elke leeftijd.
Creatief, buiten, binnen, spel en sport...
Jong Nederland, omdat spelen méér is dan een spelletje.